DOCTORIS ATH.
VIŠESLOJNA PEX-AL-PEX CEV U PE IZOLACIJI

DOCTORIS

VIŠESLOJNA PEX-AL-PEX CEV U PE IZOLACIJI

Konstrukcija: Multilayer cev
Materijal cevi: PEX-AL-PEX
Vrsta plastike: PEXb
Dimenzija: 16x2 mm
Unutrašnji prečnik: 12mm
Spoljašnji prečnik: 16mm
Debljina zida: 2,3mm
Debljina aluminijumskog sloja: 0,23mm
Max. radni pritisak: 10bar
Max. radna temperatura: 90oC
Debljina izolacije: 6mm
Vrsta izolacije: PE (Polietilen)
Način zavarivanja aluminijumskog sloja: Preklapanje (Overlapping)

Šifra Kod proizvođača Naziv MP cena R Poruči
1030801 990-PLUS CEV AL-PEX IZOLOVANA (6mm) 16X2 DOCTORIS --
X
<
Poruči

Cev je izrađena od najkvalitetnijih materijala i u skladu sa EN ISO 15875-2:2003 standardom. Prema navedenom standardu cev ne propušta više od 0,2% svetlosti prema standardu EN 578.

Ovu cev još karakteriše i dobra savitljivost što joj povećava upotrebnu vrednost s obzirom na namenu koju ima. Konstrukcija cevi je PEX-AL-PEX što joj omogućava dug životni vek i veliku otpornost na temperaturu i pritisak. Ovo iz razloga što se radi o plastici koja je dobijena ukrštanjem polimera plastike i predstavlja najbolju alternativu za PVC plastiku. Ukrštanje polimera se radi prilikom ekstrudiranja plastike i izvlačenja cevi. Optimalno ukrštanje (70%) omogućava cevi dobru savitljivost bez gubljenja mehaničkih svojstava i opasnosti od pucanja. Konkretno, pri radnoj temperaturi od 90oC (max) cev trpi pritisak od 10bar.

Debljina zida cevi je 2,3mm, a aluminijumskog sloja koji je u sredini zida cevi je 0,23mm. Aluminjiumski sloj je preklopljen (overlaped) i pojas preklapanja je 3mm. Izolacija cevi je od polietilena koji nije zapaljiv. Inače, polietilen je plastika koja nije čvrsta i rigidna, već rastegljiva i visoko otporna na udarce i mehanička oštećenja.
Cev je pakovana u koturove od po 50m što je čini lakom i praktičnom za skladištenje.

Tip fitinga je žensko-ženski.