ZHEJIANG SHENTAI SOLAR ENERGY
TOPLOTNA PUMPA VAZDUH-VODA

PHNIX

TOPLOTNA PUMPA VAZDUH-VODA

Toplotna pumpa vazduh - voda
Namena: Grejanje i hladjenje prostora
Zanemarljiva emisija CO2
Minimalna spoljna temeratura u režimu grejanja -25ºC
Maksimalna potisna temeratura vode u rezimu grejanja 60ºC
konstantno visoke performannse i na niskim spo. temp. zahvaljujuci
kompresoru sa EVI Scroll tehnologijom.COP 4,2 za uslove A7/W35


"Odlična zamena za kotlove u objektima gde već postoji instalacija grejanja.

Šifra Kod proizvođača Naziv MP cena R Poruči
1280436 PASRW060SB-D-PS TOPLOTNA PUMPA VAZDUH-VODA 17KW PASRW060SB-D-PS PHNIX -- -
1280451 PASRW120SB-D-PS TOPLOTNA PUMPA VAZDUH-VODA 31KW PASRW100S-PS PHNIX -- -
X
<
Poruči

Dobro došli u PHNIX

Predstavljamo Vam toplotnu pumpu nove generacije serije Polaris Kineskog proizvodjača PHNIX  koja ima preko 200 patenata iz oblasti toplotnih pumpi, najvećeg proizvođača toplotnih pumpi za zagrevanje bazena u Kini sa proizvodnjom od 1250 toplotnih pumpi na dan.

PHNIX POLARIS je visoko temeraturna toplotna pumpa tip vazduh – voda koja uživa veliku popularnost na svetskom tržištu zahvaljujući činjenici da na veoma niskim spoljnim temeraturama vazduha – 25ºC potuno zadovoljava sve potrebe za grejanjem kao i za proizvodnjom dovoljne količine sanitarne tople vode. 

Karakteristike: 
 
Kompaktan model (samo spoljna jedinica)
Kompresori EVI (Enhanced Vapour Injection) Copeland 
Rashladni fluid R410A
Uključuje električni grejač 3kW
Automatika Carel, izmenjivač toplote Swep
Temperatura radnog ambijenta : -25~43°C (usled EVI)
Max. Temperatura potisa: 60°C
 
sl1
 
Visok toplotni učinak zahvaljujući kompesoru sa EVI tehnologijom 
 
Osnovni element ovog sistema je EVI scroll kompresor koji u odnosu na klasični kompresor iste električne snage ima sledeće prednosti: veći stepen kompresije, veći kapacitet i nižu cenu. Kompresor na sebi ima priključak za deo freona koji se iz izmenjivača toplote vraća u kompresor, hladeći ga i omogućavajući veći stepen kompresije freonske pare. Izmenjivač toplote omogućava međuhlađenje freona na ulazu u isparivač čime se postiže povećanje razmene toplote u isparivaču.
 
Upravljanje
 
Za upravljanje toplotnom pumpom PHNIX Polaris koristi se standarni uređaj za ovu namenu CAREL µC2 SE koji je ugrađen na kućištu. Uređaj kontroliše do četiri kompresora i do dva kruga sa elektronskim ekspanzionim ventilima EEV.  Na displeju uređaja nalaze ze tri digitalne cifre koje u normalom radu prikazuju temperaturu na ulazu u isparivač ili spoljnu temperaturu kao i indikatori stanja uređaja. Parametri koje je moguće podeseti podeljeni su u četiri grupe: Factory, super user, user i direct parameters.
 
sl2
 
Gde se toplotna pumpa PHNIX primenjuje i kome je namenjena
 
Toplotna pumpa Phnix se koristi u sistemima za grejanje i hlađenje kao i za pripremu tople sanitarne vode. Namenjena je za upotrebu u stambenim ali i rezidencijalnim objektima. Zahvaljujući EVI ehnologiji ova toplotna pumpa može da proizvede toplu vod za grejanje i do 60°C što je čini idealnom za postojeće sisteme grejanja (radijatori) 
 
sl3