TERMOMONT
Srbija
TOBY H KAMIN

TOBY H

TOBY H KAMIN

Kotlovski kamini TOBY H su namenjeni isključivo smeštaju u samim stambenim prostorijama.

Šifra Kod proizvođača Naziv MP cena R Poruči
1123164 PEĆ NA PELET za etažno grejanje TOBY H 15 samočišćenje crvena TERMO 147.953,00 -
1123165 PEĆ NA PELET za etažno grejanje TOBY H 20 samočišćenje crvena TERMO 153.872,00 -
X
<
Poruči

Kotlovski kamini TOBY H su namenjeni isključivo smeštaju u samim stambenim prostorijama. Za razliku od kotla TOBY (B) verzija H označava da su ovi kotlovi etažnog tipa tojest namenjeni smeštaju unutar stambene zone. Nemaju izolaciju na sebi te toplotu osim instalaciji centralnog grejanja predaju i okolini direktnim zračenjem toplote.

Kamin je u potpunosti unapređen i redizajniran u odnosu na prethodnu verziju: TOBY H je prvi kotao sa automatskim čišćenjem gorionika na domaćem tržištu! Prednosti su višestruke:

1. bolje sagorevanje – veća efikasnost – zahvaljujući i finom podešavanju primarnog i sekundarnog vazduha
2. gorionik je „otporniji“ na pelet promenljivog kvaliteta (najčešći slučaj na domaćem tržištu)
3. kotao je potrebno ređe čistiti nego kod drugih proizvođača

Svi procesi rada su automatski (paljenje, sagorevanje, gašenje gorionika). Kontrola sagorevanja je višestepena uz pomoć radnog režima na minimalnoj snazi (“modulacija”).

Sledeći elementi kotlarnice su već ugrađeni u kotao: cirkulaciona pumpa, ekspanziona posuda, sigurnosni ventil. Vrata kotla kao i rešetka gorionika su livene izrade.

Regulacija kotla se obavlja pomoću ekrana osetljivog na dodir (touch screen) – još jedna komparativna prednost u odnosu na većinu sličnih proizvoda na tržištu.

Kotao-kamin je moguće povezati sa sobnim termostatom (preporučenog proizvođača – SALUS).

Kupovinom dodatnog rutera postoji mogućnost povezivanja kotla putem bežične konekcije na internet; daljinsko paljenje i kontrola putem aplikacije na mobilnom telefonu (sa android ili ios platforme).

Dovod peleta iz spremnika je putem internog transportera smeštenog u spremniku i potom slobodnim padom kroz odgovarajuću cev do gorionika. Na taj način, spremnik peleta i ložište kotla fizički su potpuno odvojeni i nemaju međusobnu mehaničku vezu čime se onemogućava prenos plamena prema spremniku kotla. Za svaki slučaj sigurnosni termostat na internom transporteru sprečava eventualni povratni plamen.

Kotao TOBY ispunjava najstrožije ekološke zahteve kad su u pitanju emisije štetnih čestica. Sve emisione vrednosti su u okviru najviših referentnih vrednosti koje propisuju striktne norme pojedinih EU zemalja.