PRESS FITING >B< Press

PRESS FITING   B Press

 

 

Prednosti sistema

Brža i lakša instalacija, Flame-free instalacija, lakša identifikacija nezavršenih spojeva, siguran spoj u 3 tačke, nisu potrebne paste niti kalaj

 

Primena

Fiting može da se koristi u bakarnim instalacijama koje su namenjene za: grejanje, hlađenje vode, pijaću vodu, komprimovani vazduh, vakuumske instalacije kao i za brodogradnju.

Takođe, fiting je pogodan za upotrebu sa tvrdim, polutvrdim i mekim bakarnim cevima koje su prema standardu EN 1057. Takođe, fiting može da bude upotrebljen za spojeve na instalacijama od cevi koje su izrađene od nerđajućeg čelika prema standardu EN 10312.

 

PRESS FITING   B Press primena

 

>B< Press fiting se ugrađuje brzo i lako i dostupan je kao bakarni ili kao bakarna legura. Ovaj fiting je „flame-free“ što znači da nema lemljenja i upotrebe plamena, a siguran spoj omogućava inovativni press sistem u tri tačke koji je pogodan za razne tipove instalacija.

Dizajn >B< Press fitinga ima prednost u smislu profila pressa u tri tačke. To znači da se press radi na obe strane fitinga dok je treća tačka gumeni O ring. O ring je od EPDMa i on je garant sigurnog spoja.

>B< Press fiting ima mogućnost inspekcije pre puštanja instalacije u rad, što omogućava laku identifikaciju spojeva na kojima nije urađen press. Ovo se radi na probnim pritiscima od 0.1 do 6 bar i bilo koji spoj na kom nije urađen press može lako da se identifikuje tokom test faze. Nakon što se identifikuju ovakvi spojevi na istim može da se uradi press bez bilo kakve potrebe da se ispusti fluid iz sistema.

Spoj >B< Press fitinga se radi mašinama i čeljustima koje su predviđene za to prema uputsvu proizvođača. Čeljusti moraju da budu profilisane tako da odgovaraju fitingu za koje su namenjene. Fiting je kompatibilan sa najvećim brojem press čeljusti.

 

 

PRESS FITING   B Press primena

 

Karakteristike

Radni pritisak: do 16 bara

Radna temperatura: do 110°C

Standardi: BS 8537, DVGW G5614, prEN1254-7

Materijal: Bakar (EN 12165 CW024A), legura (EN 1982 CC499K), O ring od EPDM gume

Dimenzije: od 12mm do 54mm

Garancija: 25 godina*

 

Fiting je proizveden prema najvišim standardima uz strogo kontrolisan kvalitet sirovine odnosno materijala od kog je izrađen.  

*Garancija na proizvod je 25 godina ukoliko je sistem korišćen prema uputstvima koje je propisao proizvođač.

 

Iz svega navedenog, ovaj sistem predstavlja budućnost instalacija, a koja će na drugoj strani instalaterima omogućiti brzinu, uštede i sigurnost u njihvom poslu. Sigurnost za krajnjeg korisnika, kao što je navedeno, predstavlja garancija na proizvod od 25 godina.

 

Preuzmite:

Tehnička brošura PRESS FITING >B< Press

 

Sertifikati:

Lloyd's Register Type Approval System - Certificate

DVGW type examination certificate