EUROTERM Prilep
Makedonija
SOLARNI PANEL

Blue Selective

SOLARNI PANEL

P=2.49 kvm; Papsorbera=2.32kvm
BlueTecSelective visoko selektivna povr. 0.2mm
sa bakarnim cevima 8x0.5mm, kaljeno staklo.
Priključak: 22x0.8mm Pmax=10bar,
2149x1159x90mm
V=1.7L
Efikasnost absorbera: 95%
Garancija: 10 godina

Šifra Kod proizvođača Naziv MP cena R Poruči
1090046 100001 SOLARNA ĆELIJA Blue Selective ESK 2.5-SB (2.5kvm) EUROTERM -- #
X
<
Poruči

Solarni kolektor proizvodjača Euroterm iz serije ESK 2.5 je savremeni proizvod, izrađen od kvalitetnih materijala koji omogućavaju dugu eksploataciju u različitim vremenskim uslovima. Upotrebljava se u solarnim instalacijama za dobijanje sanitarne tople vode kao i dopunu sistemima u centralnom grejanju. Za individualne objekte sunčeva energija pokriva u proseku do 85% potreba za sanitarnom toplom vodom u toku godine. Zračenje Sunca na apsorberu se trasformiše u toplotu i putem cirkulacione solarne pumpe transportuje u cevni izmenjivački snop gde se tako proizvedena energija predaje sanitarnoj vodi.                                                                                                                               

Proizvodnja solarnih kolektora u EUROTERMU je pod strogom kontrolm kvaliteta, kako bi se postigle željene visoke performanse. U kolektore je ugrađena selektivna bakarna folija, proizvod BLUTEC tip ETA PLUS koja je ultrasonično zavarena za bakarni kolektorski ram u "U" ili "H" varijanti. Kolektorski ram od bakarnih cevi dobijen je zavarivanjem TIG postupkom i testiran na 15 bara komprimovanog vazduha, potopljen u vodenom rastvoru. Konstrukcija kolektora izrađena je od visoko kvalitetnog aluminijuma ALMgSi 0.5 F 22. Transparent čini solarno kaljeno staklo debljine 4mm koje je visoko izdržljivo sa niskim sadržajem gvodžđa i olova čime se postiže velika propustljivost sunčevih zraka. Izolacija se sastoji od mineralne vune 50 kg/m3 gustine sa crnom laminantnom presvlakom debljin 40mm.

EUROTERM je izgradio svoju reputaciju na osnovi kvaliteta. Činjenica da je Euroterm prvi proizvodjač sunčanih kolektora sa FULL PLATE ultrasonocnom tehnologijom u bivšoj Jugoslaviji još veći je motiv za stalnim razvojem sto za cilj ima dobijanje superiornog proizvoda na tržištu sa prepoznatljivim karakteristikama.  Stručnim radom i zalaganjem Euroterm proizvodu su sertifikovani prema ISO  9001  i  SOLAR KEYMARK E DIN koji su jedna garancija za uspesan nastup na najzahtevnija tržišta u Evropi i Svetu.  Prednosti solarnog panela Euroterm su izvanredno duga eksploatacija i konstantne radne karakteristike, permanentno visoki solarni učinak i visok procenat uloženih sredstava, atraktivan i prijatan dizajn, kao i laka i brza montaža.  Potrebno je istaći da su solarni kolektori potpuno ekološki proizvodi koji koriste čistu i potpuno besplatnu energiju Sunca te da u procesu eksploatacije imaju nultu emisiju Co2 u atmosferu sto doprinosi očuvanju životne sredine sto u vremenu u kome živimo predstavlja imperativ!

 

TIP ESK-2.5 - SB J.M. VREDNOST
Ukupna površina 2.49
Svetla površina 2.35
Površina apsorbera 2.32
Materijal apsorbera   bakarna folija sa "Eta plus" selektivnim slojem
Apsorpcioni koeficijent % 95 ± 2
Koeficijent emisije % 5 ± 2
Cu registerska cev mm Ф 8 x 0,5
Kolektorska Cu cev mm Ф 22 x 0,8
Volumen apsorbera L 1.7
Vrsta stakla - debljina   4mm kaljeno staklo - AGC
Transmisija sunčevih zraka % 92 ± 2
Transmisija sunčeve energije kroz staklo % 91 ± 2
Broj konektora   4
Dijametar konektora R Ф 22
Max. radni pritisak bar 10
Temeratura stagnacije 210
Izolacija - zadnja strana mm 40 mm staklena vuna (50kg/m³)
Zadnja strana   0.5 mm reljefni aluminiumski lim
Konstrukcija kolektora   aluminiumski profil AlMgSi 0,5 F22
Metod zavarivanja   ulstrasonično
Visina mm 2,149
Širina mm 1,159
Dubina mm 90
Težina kg 44
Solar Keymark   DA

 

 

Doming narudzbenica

Trenutno nemate ni jedan proizvod u listi.