Regulacija komfora i potrošnje

amatura i regulacija

U slučajevima radijatorskog grejanja preporučujemo ugradnju termostatskih ventila sa termo regulišućim glavama. Ovi uređaji imaju ugrađen termoelement koji veoma jednostavno upravlja otvaranjem ventila na svakom radijatoru u zavisnosti od temperature na koju ste ih namestili. Oni obezbeđuju bolju regulaciju, stabilnu prijatnu temperaturu i snižavaju troškove grejanja tako da nemate slučaj pregrevanja vazduha u prostoriji.

Povezivanjem termostata i hronotermostata na Vaš sistem grejanja obezbeđujete kontrolu temperature vazduha u vašim prostorijama tako da možete, vrlo jednostavno, da programirate željenu temperaturu u zavisnosti od vremena koje provodite u objektu. Tako, na primer, možete da zadate željenu temperaturu ujutro kada ustajete i odlazite na posao, a onda da do povratka s posla samo održavate minimalnu željenu temperaturu u prostorijama.
Uoči Vašeg povratka kući, prostorije će Vas sačekati zagrejane, a tokom noći možete postaviti nižu temperaturu, prijatnu za noćni odmor. Praktično, za svaki dan u sedmici može se programirati željeni ritam komfora. Ovi termostati su danas dostupni svima, a osim komfora značajno utiču na sniženje potrošnje energenata. Mogu se priključiti na većinu kotlova (gasni, na struju, pelet, ...), a Vaš instalater će Vam jednostavno i brzo pmoći oko programiranja uređaja.